Aqua One BioNood – Ceramic Noodle 250g

5,90 7,90 

Poista
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osastot: , Avainsanat tuotteelle ,

Kuvaus

Aqua One BioNood – keraamiset makaronit

  • Luo biologista tasapainoa akvaarioon, keraaminen pinta on täydellinen kasvualusta hyödyllisille bakteereille
  • Sekä biologista että mekaanista suodatusta
  • Soveltuu käytettäväksi makeaan ja meriveteen
  • Pakkaus sisältää suodatuspussin 15 x 20cm

Kuinka Aqua One BioNood toimii?

Keraamiset makaronit ovat hyvin huokoista materiaalia ja tarjoavat siten optimaalisen kasvualustan hyödyllisille bakteereille. Bakteerit ovat ehdottoman tärkeitä akvaarion suodatusprosesseissa ja tässä prosessissa keraamiset rinkulat toimivat sekä biologisena että mekaanisena suodattajana. Jätökset jotka syntyvät ylijäämäruoasta sekä kalojen ruoansulatusjätteinä jäävät bakteerien hyödynnettäväksi ja siten akvaarion myrkyllisten ja haitallisten aineiden pitoisuus laskee.

Miksi jätettä on tärkeää poistaa akvaariosta?

Akvaarion luonnollisessa kierrossa on mahdollista että ylijäämäruoka, jätökset sekä urea johtavat ammoniakin muodostumiseen. Ammoniakki (NH4) suurina pitoisuuksina on haitallista ja jopa tappavaa eläville, lisäksi se vaikuttaa muihin vesiarvoihin kuten happipitoisuuteen sekä pH:n. BioNood vähentää suuresti ammoniakin kertymistä toksiselle tasolle.

Kuinka usein keraamisia rinkuloista tulisi käyttää?

Materiaalin tulisi olla jatkuvassa käytössä suodatinmateriaalina.

Täytyykö rinkuloita pestä?

Keraamiset makaronit / rinkulat muodostavat kasvualustan hyödyllisille bakteereille. Bakteerikasvustot ovat herkkiä ja niitä tulisi häiritä mahdollisimman vähän. Rinkuloista voi huuhdella ylimääräisen lian ja moskan pois huuhtelemalla rinkuloita esimerkiksi sangossa akvaariovedessä, näin bakteerikanta ei häiriinny liikaa ja suodatuskapasiteetti pysyy hyvänä.

Ohjeet

Aqua One BioNood rinkulat huuhdellaan akvaarion vedellä ennen suodattimeen laittoa. Bakteerikannan kasvu rinkuloihin voi kestää 3-4 viikkoa ja tämän ajan on tärkeää tarkastaa vesiarvoja erityisesti pH ja ammoniakkiarvojen suhteen. Voit lisätä BioNoodia jo olemassa olevan biologisen suodatusmassan sekaan/lisäksi jotta bakteerikanta leviää rinkuloihin nopeammin. Uusissa akvaarioissa kalakannan tulee pitää pienenä ensimmäisten 3-4 viikon ajan ja odottaa bakteerikannan kasvua.

Lisätiedot

Paino Ei saatavilla/-tietoa
Mitat Ei saatavilla/-tietoa
Koko

250g 5,90€, 600g 7,90€