Shirakura Mineraalikivet 200g

16,90 

Varastossa

Tuotetunnus (SKU): shirak Osastot: , Avainsanat tuotteelle , , , ,

Kuvaus

 

  • Sisältää luonnollista montmorilloniittia (pehmeä, silikaattipohjainen, pienikiteinen savinen maalaji)
  • Rikastuttaa vettä liuottaen siihen mineraaleja
  • Helpottaa kuorenvaihtoa
  • Sitoo haitallisia aineita

Shirakura mineraalikivet ovat pääasiassa montmorilloniitista koostuvia, laajentuvia savisia mineraalikiviä. Ne rikastuttavat vettä mineraaleilla ja toimivat veden puhdistajina ionisaation avulla. Ne sitovat myrkyllisiä/haitallisia yhdisteitä kuten ammoniakkia ja raskasmetalleja pitkään, tehden niistä harmittomia sukaravuille.

Kun kivet laittaa veteen voi ensin näyttää että ne liukenisivat. Kivet kuitenkin laajentuvat, ja sidotut partikkelit kulkeutuvat kivien uloimman kerroksen alle.
Veden riittävä mineraalipitoisuus ja haitallisten aineiden poistaminen ovat tärkeitä tekijöitä sukarapujen yleiselle hyvinvoinnille, eläväisyydelle, väritykselle ja kuorenvaihdon onnistumiselle. Tämä on erityisen merkittävä asia jos akvaarion vesi on pehmeää tai jos alusmateriaalina on substraattimateriaalia mikä pehmentää vettä. Tämä taas saattaa johtaa mineraalivajaukseen hyvinkin nopeasti. Mineraalikiviä käytetään esimerkiksi useissa japanilaisissa sukarapujalostajien ja kasvattajien altaissa.

Käyttö

Kasta kivet hetkeksi veteen, sitten nosta kuivumaan pariksi minuutiksi. Toista vielä neljä kertaa, ennen kuin laitat kivet akvaarioon. Tällä estetään kivien hajoamista.

Kivimateriaalia lisätään noin 200g 100l vettä kohti. Kivien vaikuttavuusaika on noin 6kk jonka jälkeen ne uusitaan. Suurempi kivimäärä ei tee haittaa sukaravuille. Kiviä on pakkauksessa 5-7 joten voit annostella pienempäänkin altaaseen sopivan määrän mineraalikiveä. Mikäli kivi kasvaa runsaaseen levään, voi sen varovasti ottaa akvaariosta ja hellästi poistaa levän pehmeällä harjalla.

Lisätiedot

Paino 0.3 kg
Mitat 15 × 10 × 10 cm